fbpx

Ston

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Ston:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Ston.

Het stadje Ston is gelegen op het schiereiland Peljesac. Dit pittoreske Kroatische stadje bevindt zich zo’n 50 km boven Dubrovnik. Ston staat bekend om de Chinese Muur van Europa, die gelegen is rondom het stadje. Deze muur is wel 5 km lang en loopt naar een nabijgelegen plaatsje, Mali Ston. Deze 7 eeuwen oude muur had als doel het beschermen van Ston en de zoutvelden. Deze zoutvelden waren destijds een belangrijke inkomstenbron voor de republiek Dubrovnik. Op de muur zijn meerdere torens en forten te vinden die bezocht kunnen worden tijdens een wandeling over dit indrukwekkende monument.

Zoutwinning was in het verleden een zeer belangrijke inkomstenbron voor Ston en haar inwoners. Het zout wordt al sinds de 14e eeuw op een authentieke wijze geproduceerd. De ‘Saline Ston’ (zoutmijnen van Ston) zijn een cultureel monument. Dat is niet gek, als je bedenkt dat dit waarschijnlijk de oudste nog werkende zoutmijnen van Europa zijn. Een andere belangrijke inkomstenbron voor Ston is de wijnproductie. Het schiereiland Peljesac staat namelijk bekend om haar verrukkelijke druiven.

In de omgeving van Ston is ook genoeg te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld het kapiteinsstadje Oberic, dat zeer geliefd is onder bergbeklimmers. Ook een dagtripje naar Dubrovnik, mooiste kunststad ter wereld is zeker de moeite waard! Ga je liever een dagje naar het strand? Ook voor de strandliefhebbers heeft de omgeving van Ston genoeg te bieden. Ga bijvoorbeeld naar het Prapratno strand, slechts 6 km van Ston vandaan. Dit prachtige strand is omringd door dennenbomen die een welkome schaduw bieden tijdens de warme zomermaanden. Vanwege het ondiepe en rustige water is dit strand zeer geschikt voor jonge kinderen.

Ston

Ontdek onze reizen naar Ston

Ston

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]